Grand Hôtel du Boulevard: Renașterea luxului bucureștean

Grand Hôtel du Boulevard, amplasat unde se întâlnesc Calea Victoriei și Bulevardul Elisabeta, este un punct de referință al extavaganței arhitecturale și istorice a Bucureștiului istoric. Proiectat de Alexandru Orăscu, responsabil și pentru clădirea Universității București, hotelul a fost conceput să fie epitomul rafinamentului, o „redută” a Micului Paris.

Întâlnire cu elita culturală

Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, Grand Hôtel du Boulevard a fost inițial proprietatea lui Jacques Herdan, un influent afacerist local. Orăscu a adoptat un stil neoclasic german, datorită influențelor educației sale de la München și Berlin. Încă de la deschiderea sa, în anul 1871, hotelul a beneficiat de un lux nemaivăzut: camerele cu apă curentă, ascensoarele și iluminatul electric au atras elitele bucureștene și internaționale. De-a lungul timpului, a găzduit evenimente culturale majore și a fost loc de întâlnire pentru figuri literare și politice proeminente, incluasiv Constantin Brâncuși și Șt. O. Iosif.

Din fericire, clădirea va continua să fie în prim plan, după un amplu proces de restaurare. Viitorul hotel, ce va purta numele Corinthia Grand Hotel Boulevard Bucharest, păstrează elementele arhitecturale valoroase, în timp ce vor fi introduse facilități moderne pentru a satisface cerințele oaspeților contemporani. Hotelul va combina istoria bogată cu luxul modern, printr-o gamă largă de facilități, inclusiv un spa, o braserie și săli de conferință.

Ce urmează pentru Hotel Boulevard?

Corinthia Grand Hotel Boulevard Bucharest își propune să redevină un centru al vieții sociale și culturale a capitalei. Prin restaurarea sa meticuloasă și integrarea în circuitul turistic și cultural, hotelul este destinat să atragă nu doar turiști, ci și locuitori ai orașului, oferindu-le o fereastră spre gloriosul trecut al Bucureștiului.

 

Autor: redacția RDW

Surse text:

Stoica, M. (2019, September 8). GRAND HÔTEL DU BOULEVARD ȘI ISTORIA HIGH-LIFE A BUCUREȘTIULUI. Merg.in. Retrieved April 19, 2024, from https://merg.in/bucuresti/de-povestit/cronici/grand-hotel-du-boulevard-si-istoria-high-life-a-bucurestiului-6731.html

G. N. (2022, May 25). Corinthia Grand Hotel Boulevard Bucharest intră în etapa finală de amenajare. Capital.ro. Retrieved April 19, 2024, from https://www.capital.ro/corinthia-grand-hotel-boulevard-bucharest-intra-in-etapa-finala-de-amenajare.html

Surse imagini:

N/a. [Imagine Hotel Boulevard] [Photograph]. Travelforsenses. https://www.travelforsenses.com/corinthia-hotels-open-bucharest-romania-december-2019/

Bonciocat, S. [Imagine Hotel Boulevard] [Photograph]. Ugloo.ro. https://www.igloo.ro/grand-hotel-du-boulevard/

Timp renovare

Start - 2018 Finalizare structură - 2020 Finalizare proiect 2022

Contact

Ia legătura cu noi la adresa ingrijiremonumentala@tuio.ro și iți răspundem în cel mai scurt timp.

Sugerează un monument nou


    Relația ta cu obiectivul mai sus menționat

    Prin completarea acestui formular declar că sunt de acord cu Termenii și Condițiile Site-ului, precum și cu prelucrarea datelor personale conform „Politicii de confidentialitate” a Site-ului.