Bombardată și restaurată: Casa P.P. Negulescu

Situată în inima Bucureștiului, în apropierea Parcului Cișmigiu, Casa P.P. Negulescu este un monument istoric ce datează din anul 1886. Inițial reședință privată, apoi donată Universității din București de către filosoful și politicianul Petre Paul Negulescu, clădirea a fost recent restaurată (2019-2022) pentru a-și recăpăta splendoarea originală.

Supraviețuitoare de război

Proiectată de arhitectul român Gheorghe Mandrea, clădirea a traversat decenii de istorie și transformare, fiind martoră la evenimente istorice importante. Avariată de bombardamentele din 1944 și modificată substanțial în decursul timpului, clădirea a servit scopurilor educaționale și de cercetare, găzduind Institutul de Cercetări Politice postbelic. Detaliile originale ale casei, cum ar fi compartimentările interioare și finisajele, au fost mult timp ascunse sau înlocuite, până la recenta restaurare.

O nouă viață

Recent restaurată, clădirea servește acum ca sediu al Facultății de Științe Politice a Universității din București. Descoperirea și restaurarea picturilor murale ascunse sub tencuieli reprezintă un exemplu emblematic al dedicării echipelor implicate, ce au conservat cu fidelitate clădirea istorică. Un loc unde studenții pot învăța despre trecut doar admirând interiorul și exteriorul superbului edificiu.

 

Autor: redacția RDW

Surse text:

N/a (n.d.). Restaurarea și refuncționalizarea clădirii din strada Spiru Haret nr. 8. Anuala.ro. Retrieved April 14, 2024, from https://www.anuala.ro/proiecte/2023/179/

N/a (n.d.). SEDII. Fsp.Unibuc.ro. Retrieved April 14, 2024, from https://fsp.unibuc.ro/sedii/

Surse imagini:

N/a. [Imagine Casa P.P Negulescu] [Photograph]. Www.Anuala.ro. https://www.anuala.ro/proiecte/2023/179/

Timp renovare

Start - 2018 Finalizare structură - 2020 Finalizare proiect 2022

Contact

Ia legătura cu noi la adresa ingrijiremonumentala@tuio.ro și iți răspundem în cel mai scurt timp.

Sugerează un monument nou


    Relația ta cu obiectivul mai sus menționat

    Prin completarea acestui formular declar că sunt de acord cu Termenii și Condițiile Site-ului, precum și cu prelucrarea datelor personale conform „Politicii de confidentialitate” a Site-ului.