Clădirea în formă de L, din strada Coandă 30

Situat la intersecția străzilor General Constantin Coandă și Vasile Alecsandri, imobilul este un edificiu înscris, pe bună dreptate, în Lista Monumentelor Istorice. Construit în anul 1900 ca locuință privată, clădirea reflectă eclectismul academic specific începutului de secol XX. Recent, a fost supus unui amplu proces de restaurare și conservare, cu scopul de a păstra și întări frumusețea și structura originală.

Istorie intactă

Imobilul a fost proiectat și construit într-o formă distinctă de „L”, tipică pentru arhitectura urbană românească de sfârșit de secol XIX și început de secol XX. Elementele decorative exterioare, cum ar fi soclul profilat, cornișele și ancadramentele, sunt caracteristice stilului eclectic și adaugă valoare estetică și istorică acestei clădiri. În decursul timpului, casa a suferit mai multe intervenții, precum adăugarea unui garaj și modificări ale fațadei, păstrându-se însă intacte elementele arhitecturale principale.

Reconstruit după modelul original

Proiectul de restaurare recent finalizat a vizat conservarea regimului de înălțime, restaurarea elementelor arhitecturale caracteristice și corectarea modificărilor anterioare care nu corespundeau cu personalitatea clădirii. Lucrările structurale au inclus repararea fisurilor și stoparea infiltrațiilor de umiditate, în timp ce la nivel decorativ, toate finisajele interioare și exterioare, tâmplăriile și ornamentele au fost refăcute conform originalului, utilizând materiale moderne, dar compatibile cu statutul de monument istoric.

Accesul și împrejmuirea au fost de asemenea reconstituite după modelul original, iar amenajările peisagistice au fost concepute pentru a valorifica arhitectura imobilului, astfel încât să ofere bucureștenilor și turiștilor o nouă bijuterie de admirat în oraș.

 

Autor: redacția RDW

Sursă text și imagini: 

N/a (2021). Povestea lui 1900. Www.Uar-Bna.ro. Retrieved April 22, 2024, from https://www.uar-bna.ro/2021/proiecte/230/

 

Timp renovare

Start - 2018 Finalizare structură - 2020 Finalizare proiect 2022

Contact

Ia legătura cu noi la adresa ingrijiremonumentala@tuio.ro și iți răspundem în cel mai scurt timp.

Sugerează un monument nou


    Relația ta cu obiectivul mai sus menționat

    Prin completarea acestui formular declar că sunt de acord cu Termenii și Condițiile Site-ului, precum și cu prelucrarea datelor personale conform „Politicii de confidentialitate” a Site-ului.