Vila Oromolu, către strălucirea de altădată

În inima Bucureștiului, istorica Vila Oromolu, fostă reședință a guvernatorului BNR Mihai Oromolu, a revenit la viață, după un amplu proces de restaurare. Clădirea datează din anii 1926-1927 și a fost proiectată de arhitectul Petre Antonescu, mărturie a unei ere definitorii pentru identitatea culturală și arhitecturală a Capitalei.

Renăscută din propria cenușă

Construită în stil neobaroc cu accente rococo, Vila Oromolu a fost martora multor evenimente istorice, de la perioada interbelică până în zilele noastre. De-a lungul decadelor, clădirea a fost naționalizată și retrocedată, trecând prin mai multe mâini private. Dar fiecare etapă a adăugat straturi noi poveștii sale complexe.

Procesul de restaurare, realizat în colaborare cu arhitectul Dorin Ștefan, a propus un design care respectă tradiția arhitecturală a zonei, integrând elemente moderne adaptate la cerințele actuale, o fuziune respectuoasă de vechi și nou.

Spațiu al comunității

Inițiativa de restaurare a urmărit valorificarea pe termen lung a unei clădiri importante pentru imaginea Bucureștiului. Cu o combinație impresionantă de respect pentru tradiție și tehnologii moderne, Vila Oromolu este un exemplu de bună practică în conservarea și revitalizarea patrimoniului urban.

În prezent, vila este un loc multifuncțional, cu birouri și spații comerciale, dar și un punct de atracție publică, accesibil bucureștenilor și turiștilor dornici să întâlnească istoria.

 

Autor: redacția RDW

Surse text:

N/a (2015, March 15). Vila Oromolu, monument istoric, renovată lângă un bloc ultramodern de birouri, până în 2016. B365.ro. Retrieved April 19, 2024, from https://b365.ro/nepi-va-renova-casa-oromolu-pana-in-aprilie-2016-226736/

Manafu, C. (2015, March 15). O casa cu istorie devine spatiul ideal pentru creatorii bucuresteni. Manafu.ro. Retrieved April 19, 2024, from https://www.manafu.ro/2017/09/qreator/

Diamandi , I. (2020, October 11). VILA OROMOLU PROIECTATĂ DE ARH. PETRE ANTONESCU. Lifeandstyle.ro. Retrieved April 19, 2024, from https://lifeandstyle.ro/index.php/2020/10/11/vila-oromolu-proiectata-de-arh-petre-antonescu/

Surse imagini:

[Imagine Casa Oromolu] [Photograph]. Ro.Wikipedia.org. https://ro.wikipedia.org/wiki/Casa_Oromolu

[Imagine Casa Oromolu] [Photograph]. Uar-Bna.ro. https://www.uar-bna.ro/2018/proiecte/546/

Timp renovare

Start - 2018 Finalizare structură - 2020 Finalizare proiect 2022

Contact

Ia legătura cu noi la adresa ingrijiremonumentala@tuio.ro și iți răspundem în cel mai scurt timp.

Sugerează un monument nou


    Relația ta cu obiectivul mai sus menționat

    Prin completarea acestui formular declar că sunt de acord cu Termenii și Condițiile Site-ului, precum și cu prelucrarea datelor personale conform „Politicii de confidentialitate” a Site-ului.